Ugrás a tartalomra

Karbantartás

Hő- és Füstelvezető rendszerek Karbantartása

A hő- és füstelvezető berendezések meghatározó részei az építmények élet- és vagyonvédelmi rendszerének, melyek beépítéséről, működéséről és üzemeltetéséről szigorú törvényi előírások rendelkeznek, az üzemeltető számára éves szinten két alkalommal kötelezővé téve a beépített berendezések karbantartását. A törvényi előírás mellett a tulajdonos saját érdeke is fontos jelentőséggel bír, mivel ha a nem megfelelően karbantartott, meghibásodott kupola tűz esetén nem nyílik ki, az anyagi veszteségen túl megnő a füstmérgezés kockázata, ami tragikus következményekkel járhat.

Hivatásunk, hogy beépített termékeink minden körülmények között hibátlanul működjenek. Termékeinket és karbantartási szolgáltatásunkat ezért kivételes kondíciókkal a piaci áron a gyári támogatás és a folyamatos alkatrészellátás biztonsága mellett nyújtjuk.

A karbantartási tevékenységünk megkezdése óta elért piaci pozíciónk igazolja törekvéseinket; a felelős üzemeltetés felelős szolgáltató megválasztását feltételezi.

Szakembereink a megfelelő képzést követően látják el feladatukat társaságunk tradíciójának és nevéhez méltón kizárólag első osztályú minőségben. A képzés folyamán először a kivitelezésen való tapasztalatszerzés szükséges, majd a gyártó elméleti és gyakorlati tanfolyamának elvégzésére kerül sor. A tanfolyamot követően sikeres vizsga esetén kezdődhet meg partnereinknél a karbantartási tevékenység.

Nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő speciális felszerelés és munkavédelmi eszközök biztosítására és a munkavédelmi előírások pontos betartására.

Háttértámogatás

A beépített termékek sokfélesége azonban nemcsak helyszíni felkészültséget igényel, hanem az irodai háttértámogatás magas színvonalát is megköveteli, ideértve a jártasságot a különböző gyártmányú nyitószerkezetek, alkatrészek beszerzési lehetőségeiben, kiválthatóságában. Cégünk a kialakított szolgáltatási színvonalhoz megfelelő minőségű, ellenőrzött eszközparkot, raktárkészletet is biztosítja.

A karbantartás folyamata

A karbantartást egyeztetett időben a megrendelői igények és működési ciklusok figyelembevételével végezzük. A karbantartás folyamán a szükséges mechanikai alkatrészeket szétszedjük, megvizsgáljuk, majd újra összeszereljük. A meghibásodott, vagy szavatosságát vesztett alkatrészeket kicseréljük. Miután megbizonyosodtunk a rendszer biztonságos működéséről, újraélesítjük és üzembe helyezzük azt. A karbantartás utolsó fázisaként dokumentációt adunk át szerződött partnerünknek, hivatalosan igazolva a rendszer működését és a karbantartás elvégzését. Szerződött partnereink biztosak lehetnek benne, hogy a telepített és karbantartott hő- és füstelvezető rendszer mindig működőképes állapotban van

Minden karbantartás során a következő pontok szerint végzik az ellenőrzést:

  • Nyílószárnyak és zsanérozás ellenőrzése, nyitás-zárás próba, melynek során meggyőződünk arról, hogy a nyílószárnyak és zsanérok sértetlenek, nyithatóságuk biztosított.
  • Nyitószerkezet ellenőrzése, szétszerelése, összeszerelése, melynek során a rendeltetésszerű működőképességüket és tömítettségüket ellenőrizzük. 
  • Vezérlő központok ellenőrzése, vezérlő panelek és füstszakaszok áramköreinek kimérése, mellyel ellenőrizzük a vezérlőpanelek áramköreinek, alkatrészeinek működőképességét, a füstszakaszok mért értéke a referenciaértéket mutatja, tesztindítás sikeres, vezérlés működése biztosított.
  • Mindezek alapján megállapításra kerül, hogy a hő- és füstelvezető rendszer üzemkész állapotban van-e. Ha szükséges, akkor hibaelhárítás történik, illetve a cserélendő alkatrészek tételes adminisztrálására kerül sor. Az alkatrészcserét később, előre egyeztetett időpontban végezzük.

Üzemeltetői kötelezettségek:

  • Fél évente karbantartás – szakcég, jogosultság, háttér, alkatrész ellátottság, szakértelem
  • Negyed évente üzemeltetői ellenőrzés, szemrevételezés
  • A féléves karbantartás és negyedéves ellenőrzés naplózása
  • Mindennemű rendellenes működést, eltérést naplózni
  • Kötelező alkatrészcserék elvégzése (szavatosság, lejárati idő, gyártói előírás)

Kérjen ajánlatot tőlünk

Csapatunk az Ön igényei szerint dolgozik azon, hogy a Vario Production Kft. a lehető leggyorsabban, az igényeknek és a projektnek megfelelő, előnyös árajánlatot tudjon adni.
Az alábbi gombra kattintva elérhető űrlapot kitöltve és beküldve kollégáink fölveszik Önnel a kapcsolatot.

Vario Production Kft.

Hő-és Füstelvezető rendszerek

Székhely: 1124 Budapest, Hegyalja út 59.

Telephely: 3100 Salgótarján Baglyasi út 1.

zerta [kukac] zerta.hu (zerta[at]zerta[dot]hu)    +36 20 355 4833


Vario Production Kft - Minden jog fenntartva